Masyuk

Khamis, 12 April 2012

Satay Pak Abu - Sedia Terima Tempahan




Salam semua,
Sekarang aku setiap malam insyaallah aku akan menjadi pembantu di gerai Satay Pak Abu di Wangsa Maju Seksyen 1, Kuala Lumpur. Hampir 2 minggu juga kami berniaga di situ. Setakat ini kami cuma menjual satay daging, satay ayam dengan harga cuma RM0.60 secucuk manakala untuk nasi impit cuma RM0.50 sahaja. Tapi kami cuma jual untuk dibawa pulang saje coz xda meja untuk makan situ kalau nak pun makan di warung belakang tu lepas tu order satay di kami. Ramai pelanggan yang berpuas hati dengan satay dari kami dan kebanyakkannya pelanggan yang datang buat kali kedua dan seterusnya. Kami juga bersedia menerima tempahan yang banyak sekiranya anda ingin membuat majlis hari lahir dan sebagainya.  Insyaalah satu hari nanti mana tau rezeki kami macam burger kaw kaw yang popular tu pulak ke rezeki kita Allah S.W.T. yang tentukan. 


Waktu mula-mula mencuba membakar satay dirumah.


 Boleh packing macam ni untuk tempahan ditempat kerja mungkin tapi harga kena runding dulu la sebab coz bekas tu kena kira juga.



Sekiranya korang teringin merasa satay pak abu sila tengok map kat atas tu dekat area balai polis wangsa maju seksyen 1 tu jer kat depan kedai kodak.




p/s - Alhamdulillah rezeki malam ini start berniaga jam 6 petang sampai jam 8.30 malam tadi kami abis menjual hampir 500 cucuk satay. lagipun tak ada tempat nak simpan satay tu kalau buat banyak-banyak nak kena tunggu freezer sampai dari kampung pulak.

14 comments:

JAI berkata...Best Blogger Tips

Cayalah bro...Insyallah ada masa singgah

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@JAI mari mari jangan tak mari,... ahahahhaaa

CikLilyPutih berkata...Best Blogger Tips

wah satay plak.. ada chance pi makan nie. murah plak tu kan.. wokeh2 nanti aku singgah

Matjoe berkata...Best Blogger Tips

bro,

laa ni kene come out dgn something our of the box macam kaw2 bege tu.

satay is common. maybe satey 1 cucuk rm5 pastu ada balut cheese dgn slice of smoked turkey, baru la org start giving attention

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@CikLilyPutih alang ko g umah mak mertua ko bawak skalik untuk depa semua... ahahhahhaaaa

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@Matjoe thanks bro for your suggestion maybe we will try it, insyaallah

hazman aka species1980 berkata...Best Blogger Tips

Betul gak idea mat joe tue... anyway bro...teruskan promosi peringkat awal nie... semoga murah rezeki...

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

Hazman - tq bro...

Nurul Akmal berkata...Best Blogger Tips

Wah best ni.. berkenan ngan bekas tapau sate tuh.. hehehe.. ;)

outbound malang berkata...Best Blogger Tips

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Orang miskin bukanlah seseorang yang tidak mempunyai uang,
tapi ia yang tidak memiliki sebuah mimpi.,
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

KiD berkata...Best Blogger Tips

laaaa... dekat dengan umah mak sedara wife aku...
kalo ada masa, aku singgah..
btw, bagus gak cadangan matjoe tu

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@Nurul Akmal Bekas tu untuk order jer harga pun mestilah lain gak kan... hheheheee

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@KiD apa lagi kasi singgah la... umah mak cik ko kat ner wey

JMR berkata...Best Blogger Tips

@Matjoe

aku suka ngan ideaq ni!:-)