Masyuk

Khamis, 16 Februari 2012

Basikal Murah?



Salam semua,
Sekarang ni ramai yang gilakan mengayuh basikal kat Kg Puah Lembah tu. Aku jer belum ada modal nak beli basikal macam kat bawah tu, sekarang ni mana nak dapat basikal murah wey semua melebih RM700 jer aku tengok tak mampu rasanya aku nak beli tapi hati meronta-ronta nak ikut depa kayuh gak wey. Tunggu jer lah kalau dapat rezeki terpijak baru aku beli kot sekarang ni guna jer lah motor pinjam tu. Nak beli Fixie tak kena dengan badan pulak mau pecah tayar basikal tu pikul aku yang "kecik" ni. Kalau korang nak jual Road Bike, atau moutain bike [MTK] murah-murah bagi tau aku ek pastu jangan jual mahal-mahal wey. Penduduk Kg Puah Lembah tu sekarang tiap-tiap malam mengayuh kat lebuh raya DUKE dari Sentul ke Keramat AU pastu tiap-tiap hujung minggu kayuh ke Alang Sendayu Gombak batu 12 tu.



Cantik basikal ni wey harganya pun KOMPEM cantek punya.



Smart siot amik gambar cam ni kayuh ramai-ramai pastu beriadah beramai-ramai dapat juga senaman menyihatkan badan.



Lelaki, perempuan, tua dan muda semuanya gila mengayuh sekarang.
cayalah penduduk Kg Puah Lembah kaki kayuh sekarang ni.

5 comments:

Zarul Umbrella berkata...Best Blogger Tips

gua dah lama idam nak beli..ttp sampai sekarang hampeh

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

BRO LU KAYER LEH LA BELI APA ADA HAL
SELALU JADI JURI KAN... EHEHHEEEEE

hazman aka species1980 berkata...Best Blogger Tips

deck...layan basikal kat dalam gym je sudah....hahahahaha

KiD berkata...Best Blogger Tips

waaaaahhh.. best mengayuh.. kuatkan otot, badan pun sihat!

KiD berkata...Best Blogger Tips

basikal ooohhh basikalll... best laaa kan kayuh ramai2