Masyuk

Sabtu, 4 Julai 2009

MArBlE cAKE yANG tAK cANtIK....




iNi lER gHUPer NYer CakE yAng HakU bUAt PEtANg tADIk
TaK tAU LeR tETibA pLAk AkU GhAjIN kAN.
sELeKEH sIoT tAPi XPeR Ni BarU pErCoBAan
NExt tIME kaLAU aKU nAK BuAT lAGIk PanDAI lER aKu
bUDgET sERbUK cOcO nYER yERK


rESiPi
240GrAM TePUnG gANDum
240GrAM GuLA hALus
4BiJi tELuR (GRed A)
280GrAM mENTEga
1 sUDu bAkINg PoWDer

CArA-cARa nYa
KaSi PuTAR mENtEgA & GulA HaLUS sAmPAi KemBANg
paSTu mASuKAn tEPuNG gANDum & BAking PowdeR YanG dAH DIayAk
BErsELanG sElI dENgAN tELUR
bAHaGI kEPaDA @ BAhaGIAn
YaNG sATU baHAGIaN MASUkan sERBuk CoCo ( MAiN aGaK jErk)
MaSuKAN bATTEr Ke DaLAm LOyANG SEcARA bERseLANG sELI
PaSTU kaSI baKAr SamPai MaSAk AR.....





10 comments:

Hezesuze berkata...Best Blogger Tips

sedap ke xsedap daydeck oiiii...kalo sedap watkan tuk akak 10...hehehe

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

sedap ar kak suzee
walaupun buruk tapi tetap sedap wooo

IzRiNaquA berkata...Best Blogger Tips

BUAT TUK AKU SEKALI LERRRRR

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

nantik nak ghayo leh ler haku buek tuk ko
ahahahahahah

rynn2506 berkata...Best Blogger Tips

weh...kalo rupe x cantik tp rasanya sedap xpe la...aku nak tempah ni buleh ke???

http://www.rynn2506.com

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

harap maklum
kek ini bukan untuk ditempah
tetapi untuk disantap buat sang pembuat nya
waakakakkaka

rynn2506 berkata...Best Blogger Tips

ala pe slhnye kalo jual....ko jugak yg dpt hasilnye.....

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

mmg tak salah rien
tapi aku mana ada masa nak layan semua benda nih sangat
wakkakakkaka

kak ina kl berkata...Best Blogger Tips

salam daydeck...wah..wah..wah..nak lawan dengan ah mat gebu ke? nak masak ni kena rajin mencuba baru jadi..syabas ye..

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

xda la nak lawan ngan mat gebu
dia lagi asler la kak ina
saya da banyak lupa buat kek & muffin nih
dulu kat skolah leh la panggil juara
ahhahahahhahahahahhaaa