Masyuk

Rabu, 10 Ogos 2011

Berniaga Kecik-Kecilan







Salam Ramadhan semua yang sudi singgah kat sini. Tahun ni tempat kerja aku ada buat ala-ala bazar ramadhan bermula hari ini aku dnegan kawan-kawan satu department saja mencuba nasib menjual Biskut Raya antaranya adalah ShortBread, Biskut Nestum Cornflake, Kuih Batang Buruk, Popiah Reben, Biskut Famous Amous Kak Ina KL, Kek Buah dan serunding. Kami semua saja mencuba nasib untuk menjual apa yang kami jual tiap-tiap tahun, selalunya kami menjual kepada teman-teman yang memang dah kenal & menjual secara menghantar Email sahaja. Tahun ini mana tau ada rezeki lebih dapat juga menjana ekonomi kami untuk raya tahun ini. Doakan perniagaan kami laris yer.


Nama gerai pun TDDMKA memang sempoi.

Bukan main cekak pinggang lagi Kak Diela nak meniaga tu.



Hari ini ada juga Kek Buah aku yang laku insyaallah esok ada orang sudi memberi order sebab hari ini ramai yang ambil sample kuih dari gerai kami tapi kalau tak ada pun tak apa bukan rezeki aku nak buat macam manakan. Lagipun niat nak buat charity sebab duit sewa gerai yang kami bayar tu adalah untuk tabung charity kami.





*** Rezeki, Jodoh Pertemuan, Ajal Maut itu semua ditangan Allah S.W.T. kita cuma mampu merancang sahaja.

*** Tempahan diterima selewat-lewatnya hari Jumaat ini.











5 comments:

lAl berkata...Best Blogger Tips

moga rezki hg murah dan dimurahkan selaras dengan usaha hg... :D

hazman aka species1980 berkata...Best Blogger Tips

semoga bertambah2x la rezeki uols di bulan ramadhan nie....

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

Terima kasih semua....

sonata anak kancil berkata...Best Blogger Tips

selamat menjalani ibadah puasa....dah 10 hari baru wish ...ha3x...tak ape la kan - wish jugak - rupa2 cik adik sibuk berniaga! tahniah ...kot mana kuih yang tak habis tu - pos aje le ke sini - makin murah rezeki tu

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

walaupun dah 10hari tapi insyaallah masih dalam bulan puasakan kak...
bulan puasa cam biasalah kak cari lebih skit.. insyaallah murah rezeki