Masyuk

Isnin, 24 November 2008

J@karta & B@ndung, Indonesia



Pada 7hb Nov 2009 until 11hb Nov 2009 aku berkesempatan ke Jakarta & Bandung ngan teman teman aku kat sana kita orang g secara gamble jerk .. malash nak booking hotel g sana check in jer trus. senang xyah nak pikir pikir sangat.. ni ada ar sket pic aku n member aku (wanie) edit kat picasa...hehheheheheheee layan jer ler pic tuh yerk...........

ni pic we all makan nasik padang kat natrabu nasi padang waktu ni kat Jakarta lagik la . leh tahan la makanan nyer tapi xsesedap nasi padang yang mak cik aku masak hari hari kat umah. makan kat sini kos nyer sebanyak 62ribu idr bersamaan lebih kurang 22hengget sorang ar (consider mahal gak la)....





ni plak pic bangunan tanah habang, Jakata. ni plak port mak cik mak cik n kak gayah, kak bedah, kak joyah segala kak la shopping sampai nak giler silap silap abis duit kat sini jerk. tapi leh dikatakan rugi gak la kalau xkesini bila da sampai ke Jakarta. xcayer tanya Maria Tunku Sabri (jom jalan jalan)


ni plak suasana kat dalam tanah habang tuh tapi pic ni sket jerk coz kat sana terlampau banyak sangat kedai or toko jualan secara borong (grosir) gile gak la mak cik mak cik n kak gayah, kak bedah, kak joyah sekejap bler sampai kat sini (para suami sila bawak duit lebih yer kalau kesini bersama isteri anda)


ni plak pic ITC manga dua kat Jakarta gaks kat sini barang barang dier more to handbag or tas xsesori pompuan ar cam rambut plesu (xtau ar rambut owang da mati kerk) gelang tangan la, clip rambut la. pompuan kalau da kesini akan cakap HEAVEN xcayer kowang bawak la mak cik mak cik n kak gayah, kak bedah, kak joyah kat sini jual borong/grosir gaks la tapi kowang kalau nak g kena pandai tawar/bargain harge ar........



ni plak pic waktu da sampai kat Bandung ni le antara pic nyer yang sempat di snap antara outlet yang terkenal seperti Rumah Mode, Merdeka FO, DSE FO, Heritage, Summit, for Man, Terminal Tas (xbest sangat Rumah Tas kat jln lembang lagi besh) Oasis, Coral, Donatello (kasut dan beg aku beli slipar kat sini), Episode FO, Victoria FO, Level Fo, Blossom FO dan macam macam lagik la (saper sakit kaki sendri mau henggat).........



ni plak CI WALK kat jln cihamplas (tul ker aku eja nih) kat sini plak byk cam baju2 limited edition yang maybe xder kar Mesia kowt. aku sempat la rembat sehelai t-shirt kat sini, kat luar ni plak ada patung Ultraman la, Goku la, Aladin la & memacam la (ala ala disneylan la konon). kat sini ada J.CO donut. da penat jalan aku makan kat J.co jer ler......

yang banyak baju kebaya dan baju sulam/bordirni plak kat Pasarbaru, Bandung. kat sini pun leh consider murah gak ar kalau nak dibandingkan baju kebaya yang sama kat kl exspecially kat Jln TAR. kat sana baju kebaya tuh leh dapat dlm rege 120ribu idr bersamaan 40hengget mesia jerk. kalau kat mesia dapat kerk rege cam tuh (lu pikir la sendirik).



ni plak telekung orang sana panggil mukenah harga pun murah gaks ar. cam telekung kris dayanti (owang sana cakap arrr) harger nyer dlam lebih kurang 140ribu idr sama ngan 50 hengget jerk (ikut owang pandai bargain ler yerk) tapi kat mesia ni ada ker owang nak pakai telekung cam ni sarat gler????



ni pun kat Pasarbaru, Bandung. ni waktu ni semua owang berasak asak nak beli pisang cheese. sedap nyer Pisang cheese ni sampai xcukup semua owang yang aku bg cakap sedap. nih leh niaga nih.hehehehheheee. pastu ada kropok belinjau yang dah disira ngan gula n sambal pedas manis2 sket. ni pun sedap gaks.......

sepanjang perjalan ke Tangkuban Parahu kita leh nampak sepanjang perjalanan owang owang sana jual buah alpukat(avocado), labu, mangga, jagung, macam macam lagi la. aku n the gang sempat la beghenti tepi jalan coz semua teringin makan jagung bakar. sedap gler coz jagung nyer masih fresh....xhengat baper harger nyer coz ajan n wanie yang bayar (tq ya nanti blanja lagik) hehehehheee.........


ni la pemandangan kat Tangkuban Parahu. salah satu gunung berapi yang ada kat negara Indonesia. aku pun xpasan ar still active ker dak??? turun jer dari keta yang kita naik ramai owang kerumun kat kite nak jual barang barang diaowang cam key chain la, angklung la, pen la, kat sini aku sempat beli t-shirt yang ada tulis n pic Tangkuban Parahu or Bandung dengan harge 105ribu idr = 36hengget utk 6 helai t-shirt bik kuang 6hengget jer ler satu buat buah tangan.

hahh ni plak pic waktu kat kawah domas kat tangkuban parahu gaks tapi nak kesini leh dikatakan azab gaks la kalau saper ada asma/semput/lelah xyah la pergi sini leh menambahan sakit yang sedia ada....tapi kalau da sampai kat kawah domas tuh xterkata plak aku...kat sana leh rendam kaki kat air panas bau salfur kuat gler kat sana. kos nak turun tuh jer lebih kurang dalam 400ribu idr = 140 hengget mahal gler. nak tercabut kaki aku rase nyer nak kesana.......

2 comments:

wanie berkata...Best Blogger Tips

hahahahhaaa...
suma pic edit by wanie..hehehehhe

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

yo la tuh
apa lagik skang owang da layan blog la
ahaksss