Masyuk

Jumaat, 11 Mac 2011

Catatan Perjalanan Jakarta - Bandung 2011 - Part 2





Hari ke-2 di masih lagi di Jakarta, Kami stay di hotel murah jer di Hotel N1 di area Tanah Abang dengan harga lebih kurang 280k rupiah untuk 1 malam. Aku memang biasa stay kat hotel ni walaupun keadaan jalan agak sesak diarea sini tapi Hotel N1 ni agak selesa bagi aku. Hotel N1 ni boleh di booking dengan menelefon di nombor
0062 21 53653908. Sarapan pagi juga turut disediakan oleh pihak hotel dan makanannya pula still leh masuk kat tekak aku ni ler.


Suasana cafe di Hotel N1, Jakarta Pusat agak selesa berbanding dengan hotel lain kerana hotel N1 ni agak baru juga la.


Sesiapa yang stay kat Hotel N1 ni pasti akan bergambar seperti ini seolah olah berada didalam tempayan tersebut.


Lepas jer bersarapan memasing terus dah tak sabar nak perabih kan duit kat Tanah Abang tu. Kat Tanah Abang tu tak amik gambar sangat coz memasing dok sibuk shopping dah tak pandang camera bagai dah.


Malam pula kami tak pergi kemana-mana cuma pergi ke Hard Rock Cafe Jakarta jer kalau tak silap aku kat area Senayan.


Pergi sana pun tak lepak cuma pergi beli t-shirt atau cederamata dari kedai Hard Rock Cafe tu jerk.


Pergi pun kejap jer lepas tu semua nak balik nak tidur sebabnya esok hari nak gerak pergi Bandung pulak.


Dalam perjalanan pulang terserempak dengan gerai Nasi Goreng Gila ni. Aku tanya kat supir tu dia cakap Nasi Goreng Pedas Gila


9 comments:

kak ina kl (2) berkata...Best Blogger Tips

memang best gi jakarta ..tapi tak tahan macettt sungguh..

tanah abang memang barang murah..seronok gi shopping kat situ kan

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

TAU XPER KAK INA MEMANG PNAT DENGAN MACETT KAT SANA TU

lAl berkata...Best Blogger Tips

seyes GILA nasik goreng tu..ahahaha

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

IAI tau xper memang giler siot

Suzie Wong berkata...Best Blogger Tips

Salam...nak tanya u sewa van dr jkt ke bandung eh? Nak contact no boleh?

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

boleh jer email nanti saya kasi yer

Tanpa Nama berkata...Best Blogger Tips

salam..nak minta harga supir di jakarta brp? bleh bg contact x?

Tanpa Nama berkata...Best Blogger Tips

nak tau harga supir di jakarta brp? mahal x? bleh bg contact no?

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@Tanpa Nama boleh jer kalau nak tau tapi email ke saya ekk