Masyuk

Ahad, 6 September 2009

Berbuka Bersama Blogger's di The Apartmen, KLCC



Alang alang aku dah membuta lambat nih lebey baik aku hapdet blog aku nih ha.
kalau nak ikutkan membuta lagik best nih dengan hujan yang turun lebat malam nih.
sambil aku melayan Farmvile aku kat Facebook sambil aku menghapdet blog aku yang tak sehebat blog2 yang lain bak kata orang tua (kak ina kl jangan terasa ekkkk)
"Sambil Menyelam Minum Air"

kalau sesaper sebelum nih pernah baca blog aku nih aku pernah post n3 pasal berbuka dengan blogger's besama sama dengan Nuffnang kalau korang tak ingat atau tak pernah baca blog aku sebelum nih korang click kat sini (kalau korang rasa nak baca ler) .

Hari ni dari pagi sampai ke petang tak da apa yang nak dibuat kat rumah cuma hantar mak cik aku a.k.a. Mak Cik Jenab pergi Pasar Sentul jer untuk beli barang nak masak untuk berbuka nanti tapi aku balik dari berbuka aku tengok dia masak lontong jerk.
Mungkin mak cik jenab dah bosan masak untuk bulan puasa nih ataupun ramai yang tak berbuka kat rumah hari ni. mak cik jenab berbuka bersama suaminya a.k.a Pak Cik Abu ngan anak Bongsu nya aja yang lain dah melingkup berbuka kat luar (KESIAN).

Berbalik cerita ceriti berbuka puasa dengan blogger's anjuran Nuffnang dekat
The Apartment, KLCC memula aku janji dengan kak ina kl nak pergi sekali jer tapi
disebabkan kak ina kl pergi awal sangat aku pun malas nak pergi awal.
aku bertolak dari rumah pun dalam jam 6.15pm. rumah aku dengan KLCC bukan jaun bebenor
sampai je KLCC aku terus pergi kedai buku KINOKUNIYA kat situ aku rembat novel
Laskar Pelangi nurkilan Andrea Hirata. Sebenarnya Novel Laskar Pelangi nih dah lama keluar
tapi aku tak sempat nak pergi beli banyak jer alasan nya. Hari nih Tertunailah Hasrat Dihati aku
ahahhahahaaa kak ina kl jangan marah ar saya ambil nama blog akak.


Lepas aku rembat novel Laskar Pelangi nih aku pun terus gerak pergi carik tempat kita orang
nak berbuka puasa dengan kata lain MENCEKIK dekat The Apartment, KLCC la tak kan la dekat warung cik temah plak. dalam aku melilau tuh kak ina kl call aku tanya kat mana.
Pastu aku ngan kak ina kl jumpa kat depan Isetan. Puas gak la mencari tempat nih
(kitaorang bukan jenis kaki lepak kat situ pun).

Bangga tuh kali pertama dapat lencana I LOVE NUFFNANG yer ler ni ler kali pertama aku dapat joint dengan event yang dianjurkan oleh Nuffnang kalau ada rezeki lagi boleh la joint dengan event yang dianjurkan oleh Nuffnang. (kalau dijemput ler)

Sebelum berbuka puasa dengan kata lain MENCEKIK tuh wakil dari Nuffnang
(tak henggat plak nama dia nih) memberi sepatah dua kata (kata alu aluan la kot)
hahahhahahaahaa....


kalau aku biasa ler kalau nak makan tuh mesti amik pic makanan (tengok saiz ler)
ni ler antara makanan yang aku makan waktu berbuka puasa tuh.
Rasa ok jer ler nak kata sedap xda ler mabeles sangat pastu nak kata tak sedap ok la pulok
apa apa pun aku bersyukur dengan apa yang ada rezeki la dikatakan.

Biasa la kalau dah blogger's tegar tuh memang tak boleh nak berenggan dengan camera
(walaupun camera tak canggih cam aku nyer) mesti nak bergambar sakan.
dapat gak ler aku berkenalan ngan blogger's lain antaranya
kak ina kl (memang dah kenal), http://sawanila.com , (suka amik pic candid nih) http://alamfanacinta.blogspot.com , http://nadrahfihil.blogspot.com , http://ohbulan.com (popular tuh) semoga perkenalan ni dapat memanjangkan silaturahim antara kita semua - Amin.

nih pulak member kepada http://alamfanacinta.blogspot.com , http://nadrahfihil.blogspot.com , aku ngan dia nih makan jer keje kitaorang
bak kata pepatah petitih "Hujan Taufan pun reti berhenti" kita dua orang nih pulak tak
berhenti -henti mencekik. ahahahahhahaaa

ni pulak aku dengan ular sawa opsss silap pulak SAWANILA nanti kalau ada rezeki nak beli camera DSLR aku akan mencari beliau.

ni gambar kak ina kl dengan peminat dia. ahahhahaa
tak da la bergurau jer kak ina kl yang awek manis baju purple tuh wakil dari Nuffnang
dan yang baju hijau tuh antara blogger yang bertuah gak la tapi aku tak sempat la nak amik alamat blog dia tapi kalau dia sudi singgah kat blog aku nih jangan lupa tinggalkan jejak ya.

Dua generasi bersatu (satu malaysia) tak mengira umur dan pangkat.
http://alamfanacinta.blogspot.com ,
http://ohbulan.com
(saja jer letak nama dia nih) ehehehee & htt[://tertunailahhasratdihati.blogspot.com

apa lah yang digossipkan oleh OH BULAN dengan OH BINTANG nih kan
mesti cerita pasal income nih kan..... ehehehhehheee


semoga perkenalan kita terus berkekalan hendaknya - Amin

15 comments:

n@m@n berkata...Best Blogger Tips

cane leh join event tu???

sonata anak kancil berkata...Best Blogger Tips

ho3x....asyik dapat jemputan berbuka kat hotel je...bertuah badan di bulan yang mulia ni....best jumpa secara live ni kan....kita ni jumpa siaran langsung aje le....ok gak kan...pada tak ada ...

sumijelly berkata...Best Blogger Tips

oh...cepat sunnguh dikau menghapdet entry nie yek..
sumi x sempat lagi nak wat..
huhuhuhu...

salam kenal dari sumijelly (yg pakai warna sedondon ngan nicholas tu...)

kenyan makan semalam??hehehehe

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

n@m@n - cam ner leh joint event tu???
buka ler Nuffnang slalu kat situ diorang ada update xtvt dia orang

Kak Sonata - dah rezeki nama nya kak nak buat cam mana .

kak Sumi - thanks coz sudi singgah sini yerk malam tadik lepas lepak2 kat restoran murni xleh tidoq plak trus ler hapdet blog nih.....ehehehehehee

Alamfanacinta berkata...Best Blogger Tips

daydeck, member ai ckp thanx sbb masukkan gambo die tgh makan tuhh...muahaha...

anw, nice to meet u..:)
br dok edit gambo nihh....x sempat lagi nak update...Hahaha...:)

exchange link ok?:D

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

alamfanacinta dia xmarah ke publist pic dia kat blog nih

nice meet u gaks :)
hapdet jangan tak hapdet ekkk...........

sitekateki | dD berkata...Best Blogger Tips

dd ader gak kat sana..
kalau ader yg perasan la..hehehehe...
x sempat nak jengah2 meja korg...
sibuk makan katanya...
wakakakakaka...

Azalia Suhaimi berkata...Best Blogger Tips

Hi! I was there last night, but tak sempat kenal2 each other, cos I sat at another table at the other end hehe.

Hope to see you at another Nuffnang event! :D

Here's my blog: http://azaliasuhaimi.blogspot.com/

yuyun berkata...Best Blogger Tips

salam. daydeck, im the one who sit beside yu mule2 tu.. saye penyegan orangnye.. (waseh....) hehe..

ingat nak publish entri pasal ni tapi malam tadi tenet mengong pulak.. oleh itu, mood adalah tiada.. huhu..

btw, nice meeting yu.. *wink*

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

salam yuyun, best ar dapat kenal ngan korang sporting siot.....

biasa la memula semua cam tuh
tp bler dah kenal sampai tak henggt dunia memasing gelaks

memang tenet mengong la skang nih

nice meeting yu tu........

alamfanacinta berkata...Best Blogger Tips

Die x marah ahhh...
Hehehe..
Dont worry dude..~

Hezesuze berkata...Best Blogger Tips

aik pic yg last tu minah kai bju kaler ijau tu masviona namenye...ahaks..ada gak dia ek..

weii meh ler add fb akak uols...carik jek hezesuze@yahoo.com

prebetsabu berkata...Best Blogger Tips

yup.. betul kata kak heze..

yang baju ijau tu ialah masviona.com

haiahhhh.. camna leh lupa amik url hahaha...

kitorang pun tak publish lagi n3 ni.. masih dalam barisan menunggu turn utk dipublishkan

Afra Yuri berkata...Best Blogger Tips

hye nuffnangers!haha.saya yg baju biru itu (tiba2 je).exchange link jom?

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

hi afra yuri
ok kita exchange link yerk