Masyuk

Rabu, 11 November 2009

Cara Nak Pasang Iklan Nuffnang Dalam Blog



Dalam N3 sebelum nih kat bahagian komen member baru yang jinak2 merpati dengan dunia blog nih tanya macam mana nak add iklan Nuffnang dalam blog dia.

kalau banyak pembaca yang suka baca blog kita nih memang la banyak duit yang kita dapat tapi ok la daripada tak dapat apa apa langsung. kena la rajin2 apdet blog kita nih kalau nak masyuk banyak.

cara cara nak letak iklan Nuffnang dalam blog
1. firstly mesti la kena bukan laman web Nuffnang tuh
http://wwww.nuffnang.com.my

2. and then daftar kat laman web tuh (mya ko da daftarkan aku tgk ada dah account ko)

3. pastu kena isik details kena betul cam nama, ic aper semua kena ikut dalam kat pengenalan kang tak dapat pulak cek dari Nuffnang plak (nak letak nama & nric aku pun ok gaks)

4. pastu click kat add adv untuk amik kod yang disediakan copy kod yang ada kat dlam add adv tuh

5.lepas itu korang pilih nak campak kod yang korang copy tadik kat mana sama ada dekat header, between content, or sidebar. kalau tamak letak semua sekali... ehehehehe

6. kalau nak letak kat header
a. copy kod kat add adv dari laman web Nuffnang (pilih yang header punya yer)
b. click layout dekat blogspot korang tuh
c. pastu click kat edit html
d. pastu tick kat Expand Widget Template
e. lepas tu pastekan kod tuh kat bawah coding nyer collum

7. kalau nak letak kat sidebar
a. click gadget
b. pastu pilih html/javascript
c. pastu aper lagik paste la kod Nuffnang tuh & then save kan jer ler

8. kalau nak letak kat between content pulak just follow macam nak buat kat header

CUBA JANGAN TAK CUBA DAH MASYUK JANGAN LUPA BELANJA AKU YERK....

3 comments:

kak ina kl berkata...Best Blogger Tips

salam..dah jadi cikgu lah pulak..jang..klu gi jogjakarta bagitau ek..akak bagi duit..kamu tolong belikan barang tau..
nak melancung tak leh lagilah..budget belum cukup lagilah.

Tentang Mya berkata...Best Blogger Tips

Thank You Dedeq :)

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

salam kak ina
tak da la jadik cikgu cuma ajar apa yang kita tahu ler kan

Insyaallah bulan march 2010 nanti baru pergi lambat lagik
akak nak kirim apa.... ehheheheee