Masyuk

Isnin, 26 Disember 2011

Trans Studio, Bandung - KECEWA




Salam semua,
Hari ini nak mengomel pasal Trans Studio di Bandung, Tujuan utama aku nak kesana adalah hendak pergi ke Trans Studio nilah katanya seakan-akan Universal Studio di Singapore tu tapi ternyata ianya indah khabar dari rupa. Aku rasa Times Square Malaysia lagi seronok berbanding dengan Trans Studio, Bandung ni macam menyesal pun ada gak masuk ke Trans Studio ni dengan harganya agak mahal juga lebih kurang 150 000idr kalau ditukar dengan duit Malaysia (150 000idr X 0.000350 = RM52.50) kalau beli baju dah dapat sepasang baju kot dengan buang masa kat dalam tu lagi kena ambil kira tu. Aku rasa pergi ke Taman Mini Indonesia Indah lagi berbaloi dari buang masa kat Trans Studio ni wey. Bukan nak kondem tapi inilah kenyataan yang aku rasa waktu kat sana. Kepada perokok tegar macam aku korang pasti "sangap" sewaktu didalam Trans Studio tu sebab tak ada tempat merokok macam kat Universal Studio mungkin pihak TS,B sedang menjalankan kempem TAK NAK MEROKOK kot. Sewaktu menonton teater didalam TS,B tersebut mungkin diluar cuaca hujan sampaikan aku aku hampir lencun sebab atapnya bocor mungkin tak siap sepenuhnya lagi kot.


Ala-ala di Paris katanya.



Opera Van Java memang aku layan kat Malaysia ni kelakar.



Jamaah oh jamaah korang pernah layan tak ceramah ustaz ni?



Ala-ala Universal Studio katanya.







Orang asli dari mana aku pun tak tau mungkin dari Timor Laste kot.



Nasib baik minah ni pandai berlakon menjadi juga lawak dia.



Dah macam budak darjah 1 aku rasa wey dah lah berjalan nak masuk ke tempat tu jauh sangat sakit kaki aku berjalan.



Masuk rumah hantu pun aku boleh tergelak-gelak lagi wey.



Show ni jer lah yang aku rasa best sikit lagipun aku memang suka tengok teater kan.



Sempat jugak aku ambil gambar air yang menitis dari bumbung tu wey.



Nak juga ambil gambar cam group band.



Lepas tu ala-ala artis hollywood ni ada lah juga 5-6 orang yang tak seberapa. 




p/s - buang masa, buang duit, bosan.

5 comments:

hazman aka species1980 berkata...Best Blogger Tips

mungkin lebih kena selera tempatan kot deck....tapi kiranya stesen tv nie gempak la kan siap boleh buat taman tema sendiri....

Wak Gelas™ berkata...Best Blogger Tips

wak pon teringin nak gi indon niii... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Azza Azman berkata...Best Blogger Tips

bestnye g bandung!!!

Hani Othman berkata...Best Blogger Tips

tak best ke? baru ingat nak pegi... huhu

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

@Hani Othman mmg tak best