Masyuk

Rabu, 7 Disember 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar
Salam semua,
Restoran Sekinchan Ikan Bakar adalah perniagaan anak melayu yang membantu orang melayu untuk berjaya didalam dunia perniagaan. Sekinchan Ikan Bakar juga adalah sebuah francais yang mempunyai lebih kurang 25 cawangan di seluruh Malaysia. Pengasas Restoran Sekinchan Ikan Bakar ini adalah Dato' Jamal Bin Md Yunos berhasrat untuk membantu orang melayu terutamanya anak-anak muda dari sektor ekonomi dan memberi peluang pekerjaan kepada semua. Restoran Sekinchan Ikan Bakar ini juga membantu para nelayan dengan cara membeli hasil tangkapan mereka terus di Sekinchan secara tidak langsung dapat meningkatkan ekonomi para nelayan disana. 

Sejak kebelakangan ini pihak Restoran Sekinchan Ikan Bakar telah mendapat pelbagai keluhan dari orang ramai mengenai restoran tersebut oleh itu kami dari GTBC telah mendapat jemputan dari pihak Restoran Sekinchan Ikan Bakar untuk membantu restoran tersebut untuk memperbaiki mutu dan kualiti restoran tersebut. 
Kata aluan dari pihak Restoran Sekinchan Ikan Bakar. 
Pengasas Restoran Sekinchan Ikan Bakar Dato' Jamal memberi taklimat mengenai perniagaan yang beliau jalankan. 


Pn. Lila salah seorang pengurus Restoran Sekinchan Ikan Bakar di Centrum Setiawangsa. Antara hidangan yang dihidangkan kepada kami antaranya adalah nasi lemak, nasi goreng udang, sotong, udang, kerang, ikan berserta 3 jenis sos yang disediakan di restoran tersebut. Sungguh berselera Mr. Manager Kak InaKL menikmati hidangan yang disediakan untuk kami. Sempat lagi Cik Nunu berposing disebelah Jamar. Alisya juga turut berselera menikmati hidangan tersebut.Blogger gila #retis saat ini. Geng mak cik-mak cik sibuk dengan gosip hangat mereka. Kami diberi Voucer bernilai RM500 di Restoran Sekinchan Ikan Bakar.Siapalah yang makan banyak macam ni kan?Pandangan aku mengenai Restoran Sekinchan Ikan Bakar :-
  1. Makanan sedap terutamanya Sos Original yang diperkenalkan, Sos pedas berapi kurang pedas bagi aku yang kuat makan cili tapi ok.
  2. Nasi Lemak juga sedap tapi rasanya kalau nasi lemak tu panas lagi sedap kot.
  3. Rasanya hidangan kerang tu tak perlu kot sosnya dituang bersama-sama rasanya lebih sesuai kalau dihidangkan berasingan dengan sos.
  4. Kari ayam memang terbaik memang aku promote supaya korang mencuba kari ayam tersebut.
  5. Penyediaan kurang menarik daun pisang tu macam menyemak jer mungkin mereka boleh memotong daun pisang itu mengikut bentuk pinggan tapi lecehkan kerja pulakkan.
  6. Susun atur meja didalam tempat kami makan kurang menarik mungkin pokok yang ditengah2 tu tak ada lagi ok kot.
  7. Ruang makan didalam tu rasanya macam suram dan tak berseri rasanya lagi menarik kalau mereka memasangkan lagu yang dapat menenangkan pelanggan.


0 comments: