Masyuk

Khamis, 20 Mei 2010

Next Year Trip





Akhirnya selepas berhempas pulas untuk mendapatkan tiket penerbangan Airasia sampai jam 4pagi la aku berjaga untuk menempah tiket murah untuk perjalanan tahun depan. Biasalah aku ngan member aku bukan orang "ader2" nak beli tiket mahal mahal ni. itu pasal la memasing sanggup mencoba nasib untuk menempah tiket Airasia nih.
Nasib baiklah aku bernasib baik dapat tempah ticket Airasia ni ke Bali bagi tahun depan cuma RM95 seorang pergi balik. next year nyer trip ke Bali pada bulan April 2011 seramai 11 orang . kali ni punya trip memang ramai yang joint yang susah aku dengan Azleen la coz nak arrangge transport & hotel kat sana lagi yang lain jangan harap ler ayat depa "aku ikut kau" kang aku terjun lubang jamban korang nak ikut gak kerk arr... tapi xper yang penting korang bagi duit & semua happy betul tak.
Tapi sebelum ke Bali aku akan ke Jakarta & Bandung coz member aku sponsor aku cuma bawak badan & duit shopping jer yang lain semua ditanggung halal oleh member member aku yang nak suruh aku guide depa kat sana. kat sana we all stay 6 hari katanya nak shopping & nak jumpa Dude Harlino pelakon Sinetron Intan, Sekar & Cahaya kat Astro Prima tuh coz aku ada kawan kat sana yang boleh bawak bebudak ni jumpa si Dude Harlino nih. Ticket untuk ke Jakarta pula cuma RM75 seorang pergi balik nasib baik lah aku tak jadi booking ticket ke Gold Coast cuma RM450 seorang pergi balik termasuk cukai.
Macam mana aku tau Airasia ada promosi tiket murah?
Caranya mendaftar sebagai ahli Airasia (redAllert) lepas tu Airasia akan hantar email menggenai promosi yang akan diadakan korang akan dapat email seperti gambar diatas selain itu selalu la jenguk laman web Airasia seperti korang menjenguk laman web Nuffnang tu.
lepas tu korang tunggu jer la sampai tarikh promosi yang hendak diadakan sampai korang dapat booking ticket tu. Insyaallah plan aku untuk next Year berjalan lancar hendak-Nya . Amin

6 comments:

Lady of Leisure berkata...Best Blogger Tips

amboi ko syoknya jalan je kejenyer hehehe... enjoy yr holiday nanti...

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...Best Blogger Tips

.tak ajak pun T___________T

Aus MeLankoLik berkata...Best Blogger Tips

camni rupenye , daftar . cet , kan senang kau ajar , hahahk .

deck , murah gile tiket pergi balik .

miSz Lady berkata...Best Blogger Tips

pegy bali tue name aku x ter calon kew.???

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

LoL - aku berjalan asia jerk tak cam ko g tempat memahal jerk....

Fateha - kena ajak ko kerk...

Aus - aku buat n3 ni sebenarnya untuk ko ler...

misz lady - sorry la yer bali dah ramai 11 orang nama ko termaktub dalam Jakarta jer....

miSz Lady berkata...Best Blogger Tips

balik2 jakarta...
da naek hafal aku jln2 kt sane..
xpela..
aku nk buat tripp pegy beijing la..
=)