Masyuk

Rabu, 12 Mei 2010

“Why Smartphones can be Dumbphones”







Yer memang betul aku memang pun pakai SMARTPHONES
Aku menggunakan Blackberry Curve 8529
(bukan nak berlagak yer)
memang best ar pakai
SMARTPHONES ni banyak kelebihannya
antaranya aku boleh gunakan Microsoft Word, Excell, PowerPoint
dan sebagainya selain itu aku juga boleh mengakses internet dimana
jua aku berada tapi yang menjadi masalahnya adalah line internet untuk
Smartphone aku nih adalah tersangat sangatlah DUMB ini menjadikan
SMARTPHONES aku menjadi DUMBPHONES
lagi sedih aku adalah seorang yang "gilakan" dengan
INTERNET tak kiralah Blog, Facebook, Myspace, Tagged
aku lebih gemarkan melayarinya setiap masa terutanya
ketika didalam perjalanan kemana mana.

memang la
SMARTPHONES aku ni boleh mengakses internet dengan
menggunakan perkhidmatan wireless seperti WirelessKL
akan tetapi setakat mana jer la WirelessKL ni boleh diakses.
macam mana kalau aku keluar dari KL tak kan nak keluar nak
carik kedai mamak ataupun kedai makanan segera semata mata
nak mengakses internet secara percuma aku rasa tak berbaloi la pulak.


Memang tak dinafikan line untuk
SMARTPHONES aku ni
teramatlah mahal kalau nak dibandingkan dengan
DG Smart Plan yang sedang hangat diperkatakan diseluruh
ceruk rantau Malaysia ini.
Cuba korang bandingkan aku gunakan unlimited data untuk
SMARTPHONES aku ni sebulan RM210 manakala
DG Smart Plan ni cuma serendah RM68 sahaja
diulang RM 68 sahaja bezanya adalah RM142,
banyak ke tidak bezanya aku tanya kat korang.
Bagi aku RM142 tu banyak yer tapi tak tau la korang pulak korang.

Itu satu hal, lagi satu masalah nyer adalah dengan menggunakan
line internet yang sedia ada ni menyebabkan agak sukar
untuk aku mengakses internet kerana line nya agak
sukar ditembusi mungkin kerana pihak yang bertanggungjawab
cuma memandang enteng dengan masalah pengguna
yang mereka fikirkan adalah income sahaja.

Tapi dengan adanya
DG Smart Plan aku rasa masalah aku
akan selesai selain dari itu aku juga rasa aku juga
dapat menjimatkan yuran bulanan aku kerana
DG Smart Plan
begitu murah dan berpatutan.


Aku juga berminat untuk menukar dari plan lama aku yang mahal ini
kepada
DG Smart Plan yang begitu menjimatkan ini kerana aku hendak
merasakan keuntungan untuk mengambil
DG Smart Plan ini.





Lebih bagus sekiranya aku dapat joint
DiGi Break Free party seperti berikut.

Date: 29 May 2010 (Saturday)
Time: 6pm – 10pm
Venue: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya
(please click here for a location map)


Selain itu jika aku dapat joint DG Smart Plan ini mungkin
membolehkan aku memengang hadiah yang lumayan seperti berikut


Best pre-event blog post – Blackberry Bold 9700
Best-dressed blogger at the party – HTC Legend
Best post-event blog post – Blackberry Bold 9700
Runner-up for post-event blog post – Blackberry Curve 8250


Untuk maklumat lanjut mengenai event ni. Silalah kunjungi laman web di sini


2 comments:

Matjoe berkata...Best Blogger Tips

good luck bro. aku x joint party break free ni. payah skit nk keluar malam

Amirose Laundry Shop berkata...Best Blogger Tips

yezzaaaa...gunalah digi...