Masyuk

Selasa, 3 Ogos 2010

Cameron Highland



Cuti hujung minggu hari tu aku ngan family berjimba di ke Cameron Highland. Pergi pun 3 kereta sampai sana sewa apartment 3 bilik berharga RM280 untuk satu malam aku share bertiga dengan adik & akak sepupu aku.

Modus Operandi aku sebenarnya nak shoot gambar la belajar dari pengalaman lagipun aku bukan pandai sangat nak godek godek kamera aku tu. Sebelum berpuasa kitaorang berjimba dulu nanti dah puasa tak larat nak berjimba bagai ni.


Sewaktu baru sampai ke Apartment


Bunga-bunga tu memang dah cantik


Kalau dah Cameron Highland tu memang dah sinonim dengan Strawberry


Adik aku dengan Cowoknya yang ticik tu anak buah kitaorang ler.


Waffle + Strawberry + Aiskrim Vanila


Kitaorang stay kat Prima Villa Apartment, Tanah Rata tapi kitaorang jalan gak la ke Brinchang, Ringlet dll.


Cik Nieza dengan bunga-bunganya.


Hari kedua pula rombongan Cik Kiah ke Ladang Teh plak.


bergambar di Ladang Teh.


Atan Tuya di ladang teh


Aku dengan Akak sepupu aku ler korang ingat aku dengan awek aku kerk



Melompat lebih tinggi


Sebelum balik bergambar di Ladang Teh dulu


OTW balik singgah kat orang asli yang berniaga tepi jalan beli petai, rebung, madu asli, durian.


Singgah pulak kat Lata Iskandar tak mandi pun kat sini anak buah aku jer main air kejap.


Si Qaireen mandi dalam kesejukan dengan toncet kat kepala dia tu.

Kitaorang mandi kat Sungai Kuala Woh air sejuk giler tapi pasir dia panas.


BerYOGA plak anak buah aku sorang ni.


kat highway kereta ni bawak kereta cam haram jadah sampai depan skit kitaorang nampak kereta dia dah terbalik cam ni padan muka ko dah ramai sumpah ko agaknya.


Sampai jer rumah Mak Cik Jenab terus melantak durian kat luar siap bentang tikar lagi tu.



4 comments:

cik helena berkata...Best Blogger Tips

baru balik cameron!

Hezesuze berkata...Best Blogger Tips

amboii holiday ke cameron kekdhanye...but all picta cantik2 belaka..

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

cikhel - yezza

Heze - cantik kerk...

Hamzah Ian berkata...Best Blogger Tips

wah.. seumur hidup aku tak penah tengok kete terbalik live