Masyuk

Rabu, 4 Ogos 2010

Slim Samsung External Dvd Writer Problem



Hari Jumaat lepas aku ada beli External DVD writer jenama Samsung seperti gambar tersebut warna pun sama tapi aku ada masalah kenapa tak boleh main ar aku nyer External DVD writer tersebut. aku dah cuba kat opis tak ada masalah tapi kat umah ada masalah pulak nak kata aku punya Lappy penuh sangat aku dah clearkan semua document masuk dalam external hard disk aku tu error message tak da pulak tu. kengkawan yang celik IT tolong bantu aku yang buta IT ini sebelum aku membazirkan masa ke Plaza Low Yatt untuk mencari jalan penyelesaian.


Sebijik cam ni la External DVD writer aku.


Kapasiti dalam Drive C aku banyak free space lagi tu.


Dalam Drive D lagi la kosong.


Adakah CPU N270 @ 1.60GHz
1.60GHZ, 1.99 GB of RAM aku menjadi puncanya?



p/s - Bantu aku yer kengkawan, jasamu tetap ku kenang

3 comments:

Che Armster berkata...Best Blogger Tips

driver dah install? takut kadang-kadang error masa mula2 pasang or PlugnPlay xjalan betul..

MR. G.I.G.S berkata...Best Blogger Tips

mungkin lappy tu x de drive utk detect dvd writer tu...
cuba cari drive utk baca external dvd tu...
lau window vista n 7 is complex... masuk aja dh boleh detect...
tp kadang2x2x perlu juga software atau drivenya...
ini la pendapat kita...

Eyriqazz berkata...Best Blogger Tips

petanda suh angkat yang baru tu bro...hik3