Masyuk

Isnin, 18 Januari 2010

WHY I LIKE IT LONGER




Wey kengkorang semua jangan nak double meaning dengan tajuk n3 aku kali nih yer,
Tajuk n3 aku kali ni berkisar tentang contest yang dianjurkan oleh pihak NUFFNANG
walaupun aku tau aku bakal tak menang dengan con
test ni tapi aku tetap gak nak post n3 kali nih,
aku punya blog aku punya suka la wey,
walaupun aku bukan otai dalam blog cam orang lain yang pengikutnya begitu ramai,
aku pedulik apa.

tajuk contest kali ni a
dalah


dalam bahasa melayu nyer

KENAPA SAYA SUKA IA PANJANG

aku memang jelous ngan member aku sorang nih
nama dia Fauzan
walaupun dia tak PANJANG tapi dia pakai hp PANJANG tuh
biarlah orang nak cakap cam mana orang melayu nak maju kalau saling "jelous menjelous"
tapi kalau jelous untuk kebaikan tak da masalah kot.

berbalik kepada contest dengan tajuk "WHY I LIKE IT LONGER" sebab nya aku memang suka dengan barang barang yang besar dan PANJANG nih korang tengok jer badan aku pun dah besarkan jadi kena la pakai barang barang yang besar dan PANJANG betull tak. kalau pakai barang barang kecik macam tak puas jer aku rasa.
cuba bayangkan jari aku yang besar dan PANJANG nih pakai pulak handphone yang key pad yang kecik
tak ker kesian kat aku nak tekan nombor 2 tertekan pulak nombor 3.
lepas tuh cuba korang teka sebab apa aku pakai spect mata,
jawapannya dah tentu la mata aku rabunkan, cuba la korang bayangkan hp tuh kalau skrin nya kecik
tak ke sampai ke depan muka aku nih nak tengok sms, blog aku, & yang paling penting nak tengok laman web NUFFNANG kesian tak kat aku.
ahahahahahahahhahahaaa
aku memang berkenan giler dengan hp LG Chocolate Phone BL40 ni keluaran LG.
mesti gambar dia sharp macam TV LCD dah pasang Astro B.yond.
rasanya LG Chocolate Phone BL40 ni lagi canggih la dari iPhone ngan BlackBerry.
Tapi nama aku nak beli HP nih tak akan la gamaknya banyak benda lain aku kena buat,
lain la kalau gaji aku beriban riban lebatnya tutup mata jer la aku beli HP nih.
tapi kalau NUFFNANGG nak bagi free aku rembat jer benda free la katanya.
tapi aku tak mengharap pun cuma kalau ditakdirkan kalau aku ada rezeki bagus la
bersyukur kepada-Nya . Amin

pssttt.... aku check kat pak cik gugel semua n3 pasal ni takda yang Bahasa Melayu.
redah kasi pecah jer la .

6 comments:

BeaN MorENo berkata...Best Blogger Tips

ko pun suke pjg jgk??Best wo!!!

Matjoe berkata...Best Blogger Tips

oiit, check my latest entry. malas tul nk menulih. sok jumpak. aku sendirik tak penah smpi astro, pak guard garan tak??

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

Bean - Panjang la best wooooo....
ahahahahhahahahaaaa

Mat Joe - dah check da ...

Aus berkata...Best Blogger Tips

ya..kami gemar apabila ia panjang..
haha..

sumijelly berkata...Best Blogger Tips

wah..sumer dh buat...
jap..jap..nanti kak sumi punya lak menyusul..hahaha

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

buat jer la kak sumi
janja adooo...