Masyuk

Isnin, 22 Februari 2010

Astro Fest 2010 - Macam Macam Ada




Memandangkan aku tak leh tido malam nih disebabkan bunyi
Pom Pom Pom POm
bukan pom pom girl la sengal tapi bunyi mercun yang tak berhenti henti ni.
aku mengambil inisiatif untuk menghapdet blog aku nih.

Semalam kat tempat aku kojo ada buat Astro Fest 2010
kira cam hari keluarga la kiranya, acara ni memang tetiap tahun diadakan
macam sukan sekolah la tetiap tahun ada.

tahun ni tak tau cam mana aku dapat lebih pulak pass
kalau ikutkan seorang staff dapat 4 pass sajer tapi tahun ni
aku terdapat lebih pulak pas nya, pas tuh cam gelang g Genting Highland tu la.

**sila abaikan akpresi muka aku tu yer.

oleh kerana aku dapat lebih aku pun ajak la Kak Ina KL dengan Cik Lily Putih
joint sekali
lepas aku bagi tag tuh kat depa, pandai pandai la bawak diri nak tawaf building Astro 6 kali ker aper ker
ada aku kesah bukan apa kat sana banyak benda boleh buat kena la bawak diri yer
kepada yang blogger lain jangan kecik hati yer
lain kali ada Wayang free aku ajak korang pulak ekkk..

dari jauh aku dah perasan Cik Lily Putih berlenggang kangkung

Jangan pandang belakang version Kak Ina KL aku pun tak perasan siapa yang amik pic aku
ngan Kak Ina KL with Family's


Astro Fest 2010 ni aku rasa macam more to education & culture la
coz ada Astro Kampus dengan banyak xtvt seni budaya macam
pertunjukkan Wayang Kulit, Membuat tembikar, Mewarna Batik etc.



aku try jugak la mewarna batik (mewarna ye bukan melukis batik) ni
menarik juga pihak Astro buat cam ni leh memberi serba sedikit tetang
seni budaya negara kita nih.

Aku cuba jugak main alat muzik wayang kulit yang di sembahkan oleh
student ASK tapi aku main tibai jer main alat muzik tu aku ikut jer Student2
ASK
tuh ketuk aku pun ketuk..ahahhahahahahaa
tak nampak pulak alat muzik yang aku main tuh & yang depan aku tu nama dia
Ismail Kamarudin atau lebih dikenali dengan nama Iskay.

Dekat Astro Fest tu boleh dikatakan semua benda free dari Makanan, Minuman & permainan
semuanya
free , tapi aku tak beratur pun nak amik makanan coz terlampau
ramai orang beratur nak amik makanan & minuman, Sesak giler sanggup aku berlapar.


selain makan2 & minum2 macam macam maskot ada kat situ antaranya
Maskot Astro Warna biru tuh kalau tak silap nama nya Astro Boy kot.
lepas tuh ada donald duck la, mickey & minnie mouse, Spiderman, Batman
macam macam la korang tengok la pic kat atas ni.

lepas tu ada gak cam benda kat atas ni tak tau nak panggil apa maskot
ke apa tah, senang panggil orang glitter's la sebab depa ni glitter's
sangat. aku tengol cam kesian gak depa buat cam nih tapi mesti
masyuk punya diaorang nih, ingat sket ker dapat bayaran.

member member aku cuba menyelesaikan masalah di Kampus Astro

selain maskot2 tuh bersepah la jugak artis artis dan selebriti kat situ
ni member aku dengan artis Raja Lawak 3 ke 4 tah aku pun tak pasti.
ehehehheheeee.

antara suasana dihari kejadian. bukan makhluk jadian la..

antara port makanan yang terbaik dan tidak sesak...


ini jer la permainan yang aku main itu pun kalah.
ahahhahhahaaa
selalu aku main Jutaria jer beli kat kedai mamak mana mampu nak
beli Saidina sebab mahal kena beli pun kat Jaya Jusco.
tapi semalam aku main Saidina yang besar punya.
tapi kalah .. ahahhahahhahahhahahahhaa


Bunga api ni dalam jam 8malam la tapi disebabkan hari hujan
agak lebat la jugak malam tu walaupun sekejap jer hujan nyer
dapat amik sikit jer pic bunga api.

aku lepak kat sana sampai jam 11.30malam sebab dok melayan
kumpulan MUH (Meet Uncle Hussain bukan Meet Uncle Heldi) la,
Estranged, Kristal, Hafiz AF7, & pengacaranya
Diedie alias dengan Azrul raja lawak.


BERSAMBUNG.....


6 comments:

kak ina kl berkata...Best Blogger Tips

salam daydeck...alahai segan nya tgk gambar b...n.t..ut akak tu..aaa lantaklah kan...bukan ada orang kenal akak..
amboi lepak sampai tengah malam...akak pun nak lepakk...tapi semua nak balik sebab penat pagi tu kena pasang macam-macam kat umah tu..
terima kasih sekali lagi..kalau ada panggil lagi..

Huda Chentaqu berkata...Best Blogger Tips

pergh..best gilerrr....bkn nk ajak (walaupun x knal kot)

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

kak ina KL - apa salah nyer kak jangan pandang belakang..... ahahahahaa
biasak la kak lepak sampai tgh malam bukan selalu pun..

Huda - memang best pown ..

Mad About Everthing berkata...Best Blogger Tips

lenggang kankung ko kata! aku dah jogging dr parking tau tak coz takut x dpt gelang...

wina berkata...Best Blogger Tips

gambar aku tu mane? x jadik ke? huhuhu

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

Cik Lily - yer la ko joggingkan

Wina - sabar epilog cinta bromley akan bersambung
ahahahaha