Masyuk

Rabu, 7 Julai 2010

Cara Membuat Like Button Di Blogspot






Selamat malam semua malam ni aku nak update pasal like button kat blogspot. Kalau korang perasan kat blog aku ada like button sekarang.
memang aku buat sendiri tapi setelah aku mencuri ilmu dari mamat yang kuat membebel


okeh cam mana nak buat like button di blogspot adalah

1. Dashboard > Design > edit HTML
2. Klik expand templeate widget


3. Lepas tu cari kod dengan teknik (Ctrl + F)

4. Pastekan kod berikut dibawah kod yang dicari tadi.


5. Kod tadi akan jadi macam ni la lebih kurang nyer.

6. Save kan semua benda yang korang dah buat tadik



Selamat mencuba walaupun ramai yang dah tau nak buat benda alah nih

2 comments:

Wan Ahmad Nabil berkata...Best Blogger Tips

waalaikumsalam bro, okay tak apa nak guna tutorial aku. tapi kena lah credit nama aku kat situ okayy boss. =) .macam xsedap jek bunyik curik tutorial. aku buat pun nak share. so kita share.
-aku klik nuff kau. hehh klik lah balik yee :)

Lovely Emy berkata...Best Blogger Tips

tq tq, daydeck, kita baru belajar dari sini.. ;)