Masyuk

Isnin, 12 Julai 2010

Tip Dari Nuffnang



N3 kali ini ditaip beberapa jam sebelum aku berangkat ke Destinasi Cinta.
Ya memang betul Destinasi Cinta terhadap SHOPPING. Mana lagi kalau bukan ke Bandung.
Kali ni aku ke Bandung dengan tujuan nak berniaga bukan untuk berpoya-poya.
Aku nak beli Kain Sulam & Telekung lepas tu nak berniaga kat dalam dunia maya ini.
Korang semua jangan lupa beli yer nanti aku bagi la diskaun sket kat korang.

Okeh yer antara tips untuk berblog yang aku dapat dari Robb staff Nuffnang tempoh hari di Pak Li Kopitiam adalah :-

1. Survey
- Survey dalam laman web Nuffnang adalah amat penting dan pastikan ianya senantiasa di update kerana pihak pengiklan akan memilih untuk meletakkan iklan mereka melalui Survey yang kita isi.


2. Kedudukan Iklan
- Sila pastikan Iklan yang kita copy & Paste (dari add Ads) adalah betul dan sesuai di dalam blog kita pastikan ianya mempunyai 3 (Leaderboard, Skyscraper & Large Rectangle) dan ianya tidak diletakkan dibawah sekali.


3. Setia pada yang satu
- Setia pada yang satu adalah setia kepada Nuffnang tak kan la ke kompeni lain kalau korang jadi owner korang nak ke bagi habuan kepada "tikam belakang" kat korang.


4. Jangan tamak
- Berblog untuk kepuasan diri bukan untuk RM sahaja kalau keran RM sahaja kata orang orang lamo "Orang Tamak Selalu Rugi".


5. Iklan bukan dari Nuffnang
- Iklan yang selalu terpampang kat blog kita ini bukan dipilih oleh pihak Nuffnang tapi dari pengiklan yang berminat dengan blog kita dan Nuffnang adalah orang tengah sahaja.


6. Cash Out
- Cash out la pada hujung bulan kerana Nuffnang akan memproses "claim" kita pada hujung bulan ini akan membuatkan kita tak menunggu lama seperti menunggu bulan jatuh keriba.


7. Youtube / Download
- Pengiklan selalu nya tidak berminat dengan blog yang mempunyai Youtube atau pun Download walaupun blog kita memang ramai yang menyinggah.


8. Private Blog
- Kalau korang buat blog secara private cam manalah pengiklan nak mengiklankan iklan mereka di blog anda walaupun "follower" korang berjuta juta.




p/s - okehlah aku baru nak packing barang ni. korang kalau rasa tips yang diberikan berguna korang gunalah sebaiknya kalau tak berguna korang rasa aku tak bleh nak cakap apa la hak masing masing kita saling berkongsi.

4 comments:

Wan Ahmad Nabil berkata...Best Blogger Tips

bagus tips tips kau kasik ni. ada betul nya. :D

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

bukan tip aku bagi la aku cuma share dengan pembaca blog picisan aku ni.....

Anne Boleyn berkata...Best Blogger Tips

yeah! dalam nota yang hana tulis masa NSS pon ade sume tips2 ni. cuma tak sempat nk bawak ek blog je lagi. hehe :)

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

yer la tu AB aku percaya
wwakakakkakaka