Masyuk

Selasa, 27 Julai 2010

Review Teater Muzikal Cuci 2



Pagi ni aku nak update pasal Cuci The Musical 2 pulak, tak kiralah kalau korang nak marah aku pasal tak update pasal LG Cookie Monster Party lagi.

Cuci The Musical 2 (CTM2) aku pergi tengok dengan Cik Lily Putih bersama Mr. Big, Kak Ina KL bersama 2 orang anaknya, kepada gang tali barut Kak Ina KL yang lain jangan kecik ati yer coz kita kena utamakan PRESIDEN ahahhahhaha.... jangan marah ar..... lain kali kalau ada rezeki lain aku ajak korang pulak ekkk....

Memang sedikit pun tak nyesal aku buang masa pergi menonton teater CTM2 ni coz cerita ni memang menarik tak kering gusi dibuatnya. Bayangkan Panggung di Istana Budaya yang gah itu dipenuhi dengan hilai tawa setiap tetamu yang hadir, memang happening siot, kalau korang tak beli lagi tiket teater CTM2 ni cepat cepatlah korang pergi cari tiket ni sampai dapat kalau tak kempunan korang nanti.

Pendapat aku tentang CTM2
  • cerita ini lebih berat kepada humor dan ada sedikit jiwang karatz serta sedih
  • Prop pulak semuanya okay dan tak ada prob recycle dari teater lain aku rasa
  • dari bahasa pula ada lucah sedikit tapi tak keterlaluan
  • Lakonan semua pelakon yang mantap cuma lakonan Jacklyn Victor ada kala macam kaku sikit tapi tak keterlaluan
  • Pakaian pulak ok tapi Vanida Imran memang suka pakai baju warna merah jer (nak lawan Redmummy ker
  • Yang lain-lain aku rasa semuanya okay & superb aku bagi 10/10

Sesi gosip & jejak kasihan buat orang Kampung Puah Lembah

Tali barut Kak Ina KL sedang menikmati hidangan yang disediakan


Kami duduk sebaris yer


Cik Lily Putih bersama Mr. Big nya


Kak Ina KL bersama 2 orang askarnya


Sewaktu persembahan dah nak abis


Barisan yang menjayakan TMC2

Sewaktu sesi autograf para pelakon bersama peminat


Cik Lily Putih & Mr. Big nya bergambar dengan poster Teater Muzikal Cuci 2
waktu ni Kak Ina KL dah balik coz Mr Manager dia dah tunggu lama
dekat jam 1 pagi juga lah TMC2 ni abis.




p/s - malam ni aku tengok lagi TMC2 ni coz malam ni punya tiket aku dah booking lama.

7 comments:

kak ina kl berkata...Best Blogger Tips

sorrylah tak sempat nak pamitan..nak cepat..

terima kasih yer bagi presiden gi tgk cerita best ni..lain kali kalau ada lagi bagilah lagi..

kak ina kl berkata...Best Blogger Tips

terima kasih yer..nanti nak ambil gambar..lain kali ajak lagi yer

J.M.R berkata...Best Blogger Tips

yeke..review ni mcm CTM last year lg best je..aku nyer tiket 1ogos nih..xsabar wooo

CikLilyPutih berkata...Best Blogger Tips

JMR
neh aku tolong jawabkn bagi pihak daydeck.
yang penting ko akan asyik ketawa je dari start sampai abis...

aurikelsan berkata...Best Blogger Tips

sy dh beli tiket tp utk tayangan 8aug..best sgt2 ek?? xsabar nak g... dgr kata ada sket protokol berpakaian kena follow nk msuk istana budaya.. yeke?? jeans blh pakai x?

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

tak da makna jeans tak leh pakai
tapi jeans yang tak lusuh la

akuzle berkata...Best Blogger Tips

best ler tuh nengoknyer... ikut protokol jeans mmg x leh tp nmpknyer x strict sgtlaa rulesnyer kan?