Masyuk

Ahad, 11 Julai 2010

Tip Untuk Berblog



Rugi kepada sesiapa yang tak datang ke Nuffnang Sharing Session kat Pak Li Kopitiam tempoh hari. Banyak tip yang boleh kita dapat kat event tersebut antaranya adalah :-


1. Joint event Nuffnang untuk menaikkan trafik
- kalau dapat mesti pergi punya kalau tak dapat nak buat cam mana memang ini terjadi pada diri aku setiap kali joint event Nuffnang mesti bertambah trafic blog aku ni.


2. Blog Walking
- selalu menjenguk blog orang lain tapi jangan sekadar kusampaikan salam diangin lalu jer.


3. Contest
- Kalau ada modal lebih sikit bagi hadiah yang best best sikit dan jangan terlalu kejap & jangan terlalu lama sangat dalam setiap contest.


4. Visit blog terkenal
- Rajin rajinkan diri melawat blog terkenal macam RedMummy, Eyriqazz, MelRomeo, AbangNara dll. ini akan membantu kita mendapat info terbaik dalam dunia blog ini dari mereka.


5. Be Unique
- Cuba mencari kelainan ataupun identiti sendiri supaya orang akan tau "kelainan" dari blog kita.


6. Komen terbaik
- Cuba memberi komen yang terbaik jangan cuma "hai... Tumpang lalu..." atau yang sewaktu dengannya cuma itu adalah untuk jangka pendek sahaja


7. Bertukar link blog anda
- Cuba untuk bertukar blog link bersama rakan rakan ketika ada blogger gathering, event Nuffnang atau sewaktu dengannya la jangan lupa dapatkan respon dari member2 supaya dapat kita memperbaik blog kita.


8. Hormati antara satu sama lain
- Cuba menghormati antara satu sama lain jangan cuma nak mencari publisiti murahan seperti bergaduh dalam blog semata mata nak menaikkan trafik.



p/s kalau aku salah tolong betulkan yer, kalau ada cadangan sila tambah yer...

5 comments:

Anne Boleyn berkata...Best Blogger Tips

huhu hana tak wat lagi entry ni. busy dong. nanti baru hana nak wat. ehh, daydeck nanti nak cilok sikit yer info ni. tapi hana guna ayat sendiri lahh.. boleh kan?? :)

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

boleh tak da hal lah kate pun sharing,,,,

JAI berkata...Best Blogger Tips

wahh..menarik..banyak pengajaran nie..blog dah nampak simple dan menarik nampak..hehe..cayalah bro

daydeck86 berkata...Best Blogger Tips

yer ker jejai... menarik la sangat.... kena perbaiki lagi nih....

Adem Aizad berkata...Best Blogger Tips

thanx 4 the tips keep it up